Gode råd

Gode råd kan være dyre, men de kan også være nyttige.

Jeg deler gladelig ud af min personlig viden omkring pleje, nogle ting har jeg undersøgt med fakta, men andre ting er draget af helt egen erfaring. Jeg er også altid åben for nogle gode og brugbare råd. Altid husk at hunde er unikke og man kan aldrig behandle dem ens. 

Lad ikke din hund være uden opsyn i haven eller lign, da der findes folk som er noget af de mest umenneskelige der findes. Du kan ricikere at din hund bliver taget mens du kigger væk. Man har ingen mulighed for at vide om den bliver taget med henblik på træning til kamphunde eller for at tyvene kan sælge din hund videre. Dette er ikke kun bulldogs eller racehunde der bliver taget, det er alle hunde.

Personligt har jeg aldrig efterladt min hund udenfor en butik i hundekrogen, da jeg aldrig ville tilgive mig selv hvis den var væk når jeg kom ud igen. 

Hvalpetræning er sundt for alle hunde, selv om man som ejer føler man har styr på det hele, så får hunden en rigtig god dag med den i centrum. Desuden vil den lære at høre efter selv om der er andre hunde til stede.

Lad ikke din hund være for længe i bilen især som sommeren, en engelsk bulldog reagere hurtigt på store temperatur forskelle og klare det ikke særlig godt. Hvis man på en parkeringsplads eller lign ser en hund i en bil, og man har begrundet mistanke om at den er ved at overophede, skal man ringe til falck eller politiet, man har lov til at handle i nødværge, hvis man vurdere at falck eller politiet ikke kan nå at komme til undsætning inden hunden dør, det betyder at du har lov til knuse en rude, så du kan række ind og låse døren op, skaffe dig adgang til hunden og påbegynde den livsvigtige behandling af hunden. Du skal så vidt muligt skaffe dig vidner, hvis du selv skaffer dgang til bilen, da du kan få et erstatningskrav, og så er det vidners forklaring om hunden var i livsfare. Her er et lille skema der vister hvor hurtigt et bil bliver varm 

Kl Temp udenfor Hvor Temp i bil
08.30 14 Skygge 19
09.30 18 Skygge 38
10.30 20 Blandet 47
11.15 20 Sol 58
12.00 23 Sol 62

Hvis du har råd og mulighed for at skaffe dig et bur til din hund som den kan blive transporteret i i bilen, mener jeg det er at fortrække. Jeg har selv brugt et stofbur indtil jeg vidste lidt om hvor store mine drenge ville blive. Jeg ville ikke købe noget der var for stort, så de kunne ruche rundt alligevel. Nu har jeg skiftet til et Variocage dobbeltbur, som skulle være topsikker inden for transport bure. Hvis hunden ikke er i et bur er det vigtigt at du spænder hunden fast med en sikkerhedssele til hunde. En hund på 30 kg vil ryge igennem forruden ved en frontal kollision på 50 km/t med en fart på 1200 kg. Hvis du køre på motorvejen med 90 km/t vil hunde ramme forruden med over 3000kg. Det er de færreste hunde der overlever dette. 

Lad være med at give din hund medicin, der er beregnet til mennesker, heller ikke smertestillende en lørdag, hvor man ikke kan komme til sin egen dyrlæge. Nogen fødemidler, (f.eks. chokolade, løg, rosiner, vindruer, avocado, nogle nødder, lakrids, fødemidler og slik sødet med xylitol) kan være giftige for dyr. Nogle planter er giftige, f.eks. liljer, julestjerner og påskeliljer. Hold stueplanter og blomsterdekorationer ude af dyrets rækkevidde og opbevar f.eks blomsterløg forsvarligt. Undgå, at dyret kan få kontakt til rengørings-, bil- og andre kemikalier, f.eks. benzin og dieselolie, kølervæske, terpentin, spildolie og smøreolie.