Vejledning på varme dage

Her i DK, er der heldigvis for Engleske bulldogs ikke så mange varme dagen, men de er der og de bliver hurtige for varme. Mine spiser ikke særlig meget i de varme dage, men de forbrænder selvfølgelig heller ikke så meget.

 

Husk at holde opsyn med din hund når den er ude i den bagende sol, mange vil gerne ligge ude og sole sig, det er også rigtig hyggeligt, men har hørt om engelske bulldogs der er blevet liggende i solen og er dehydreret. Det som arbejder imod racen i varmen er deres gispen får svælget til at hæve, der så gør luftrøret mindre.

Der er rigtig mange meninger om hvad man skal gøre med hunden på de brandvarme dage, et råd hedder: Tag IKKE din hund udenfor i løbet af dagen. Luk ham ind i et rum med et køligt gulv og træk gardinerne for. Hvis du har en elektrisk ventilator, så sæt den op, så den holder luft cirkulerende. Sørg for der er frisk vand til rådighed på alle tidspunkter.

HVIS han har brug for at gå udenfor - gå med ham, lad ham ikke lægge ud i solen og bring ham ind igen, når han har været på toilettet. Spray ham med koldt vand, hvis nødvendigt for at holde sin hud kølig.

Jeg kan godt lide at have mine hunde ved mig og fri, så de får lov til at gå i hele huset og finder af sig selv det køligste sted.

 

Husk at selv om solen er gået ned, så kan det stadig være varmt, og f.eks. asfalt er varm længe efter solen er væk. Husk at tænk på det inden du tager snor på hunden og går en tur med den.

Vi prøvede selv med Jørgen at gå med ham efter solen var gået ned en varm sommerdag, jeg var bange for at miste ham, da han lige pludselig lagde sig ned og gispede voldsomt. Heldigvis gik det godt og efter nogle minutter fik han pusten igen og vi gik hjem. Den fejl laver jeg aldrig igen.

 

Lille vejledning til hvis hunden er blevet overophedet. Selvfølgelig er det bedst at komme til en dyrlæge hurtigst muligt, da hunden kan tage varig skade, men man kan komme ud for situationer hvor man ikke kan komme af sted og nogle gange er det bedst at få hunden nedkølet inden man tager hunden i bilen.

Du må ikke tvinge en hund til at drikke vand, slet ikke en overophedet hund, den bruger unødig energi på at stritte imod og den kan blive kvalt i vandet. Hunden vil drikke, så snart den kan. En god ide er at komme isterninger i vandskålen, både for at køle vandet, men også for at forhindre hunden i at sluge alt for meget vand på en gang.

Hvis du har en citron, så sprøjt det op i gangen på hunden, det vil hjælpe med at løsne det tygge savl der kan være med til at blokere luftvejene.

Husk at den eneste måde din hund kan komme af med kropsvarme er gennem munden og trædepuderne.

Lyt til din hund, gispen er fint, men det må ikke gå over i et brøl. Det bliver beskrevet som et astmaanfald. Hvis din hund begynder på dette, skal han hurtigt køles ned.

Stil din hund i koldt vand, behøver ikke være dybt vand, især ikke hvis din hund ikke bryder sig om vand, igen, hunden skal ikke bruge unødvendig energi på at stå i vand.

Hvis din hund tillader det, så kom koldt vand omkring halsen, for at køle blodet en smugle inden det når hjernen. De steder på hunden, hvor der er tynd hud og inden pels er de bedste måder at påføre vand. Dette vil også sige lige under haleroden, hvis du kan få lov af hunden, så hold en isterning på den tynde hud. Det vil være meget normalt at din hund er meget passiv, og jo roligere du kan holde den jo bedre. Med tiden vil hundens åndedræt blive bedre, så er det tid til at ringe til dyrlægen og rådføre dig med den person. Afhængig af hvor hurtig hunden har reageret på din behandling og hvor varm hunden har været skal du af sted. Lad være med at tør din hund, hunden må ryste sig hvis den vil, vandet som bliver tilbage på hunden vil hjælpe til med at holde hunden nedkølet.