Overvejelser inden du køber

Nogle af de ting man skal tage i betrækning når man vil anskaffe sig en engelsk bulldog, ud over alle de overvejelser der er inden man kommer til beslutningen at anskaffe sig en hund. En Engelsk bulldog er en tro og god følgesvend, med stort tryk på Følge. Racen elsker at være i nærheden af mennesker og især floklederen. De kan efterhånden som de bliver ældre bruge mere og mere tid på at sidde og studere/kigge på mennesker mens de f.eks. ser fjernesyn. Derfor vil en Engelsk bulldog ikke trives godt, hvis den skal være alene meget mere end 8 timer om dagen. Hjemme ved os kommer vores hunde som regel altid med os, hvis vi skal besøge venner eller familie om aftenen eller i weekenden. Dog har mine drenge og været nødsaget til at være alene hjemme 12 timer en dag, hvor vi gik en tur lige inden, og så igen lige da vi kom hjem, det tog de ikke skade af, men denne race er meget afhængig af sine mennesker, så hvis man har lange arbejdstiden og er væk fra huset mange timer i løbet af ugen, så er det bedre at vælge en anden race.

Man kan gøre enhver hund aggressiv, men en engelsk bulldog er ikke fjendtlig sindet som race. Racen kan godt lide at få anvisninger og elsker ros, så den er forholdsvis nem at opdrage, som jeg selv har oplevet og som jeg høre fra mange af de forskellige bulldogejere, så fungere indlæringen bedst ved positiv, venlig men stadig bestem. Gerne med en masse sjov træning pakket ind i en masse leg Racen kan være stædig , men hvis man er forberedt på at være stædigere og stå fast, så finder hunden hurtig ud af at det er nemmere høre efter, så får den godbid meget hurtigere.

Racen har tit den der: Her kommer jeg og jeg kan klare hele verden selv attitude, det kan resultere lidt i at de kan få en flænge af en kat eller ekstra skældud af en voksen hund, da de ikke som en selvfølge stopper op og prøver at læse dyret de vil møde.

En engelsk bulldog har som udgangspunkt ikke bruge for meget motion, men 1-2 gåture om dagen i en alm spadser tempo på en 15-20 min. Begge mine drenge gider ikke ud og gå i regnvejr, for meget blæsevejr eller hvis det er for koldt. Så kan de bruge dage på at kigge ud på vejret og er kun lige ude i haven for at tisse. Det er en stor plus i min hundeejer bog, og derfor racen passer så godt til os. Jeg er ikke den der springer op af sengen lørdag morgen, tager tøj på og skal ud og gå 10 km med min hund, for at den skal jo også motioneres… Også selv om det øsregner.

Jeg bruger dækner til mine drenge når temperaturen kommer under 0 grader, både fordi de ikke skal fryse på deres tur og blive forkølet, men også fordi jeg har en lille personlig ide om at hvis de fryser for meget, så får de længere hår, og en engelsk bulldog skal jo gerne være korthåret.

En engelsk bulldog er god til børn, hvis de bliver socialiseret med dem fra hvalp. Racen er god til at skælde mellem børn, unge mennesker og voksne. Jeg har med mine drenge oplevet at de falder helt til ro, hvis der er et barn i nærheden af dem, men når så barnet bliver lagt til at sove liver de op og de voksne skal have deres helt særlige velkomst. Racen er normalt go ved mindre børn også, da de har en god tålmodlighed og høj smertetærskel, så hunden skriger ikke hvis barnet kommer til at nive i pelsen, fordi de bruger hunden til at rejse sig, dog skal et barn jo ikke have lov til at påføre skade eller smerte med vilje på en hund, uanset race.

Jeg har personlig den holdning at man aldrig skal lade en hund og barn alene sammen, da man skal huske at det er dyr vi har med at gøre og de kan ikke fortælle i ord om der er noget galt. Man har jo hørt om hunde der har angrebet i jaloux, hjerneblødning, smerter eller lign

 

Pengesager

Ja, prisen på en Engelsk bulldog er meget omtalt forskellige steder både på nettet og til f.eks. udstillinger. Nogle folk er forarget over at man her i DK skal af med 18-20.000 kr for en hund med DKK stamtavle. Jeg kan ikke skrive hvad jeg synes en hvalp skal koste, da det efter min mening burde svinge efter sundheden og udseendet. Som ny bulldog køber kan jeg godt se det er mange penge at komme af med, men hvis man har gjort sit forarbejde og undersøgt hvad det er opdrætteren står for, vælger en hvalp fra et sundt, stærkt og solidt kuld, så er chancerne for at man får et 10 turs årskort til dyrelægen meget mindre. Her mener jeg ikke at en hund skal op til den prislege før de er sunde, men det er de færreste opdrættere der have noget som helst andet end udgifter, hvis de sælger en hvalp til meget mindre end 20.000. Det arbejde og omkostninger der bliver lagt i et kuld inden de når de 8 uger og er klare til at komme hjem til de nye ejere skal også i betrækning. 

De fleste dyrlæger kan godt lide engelske bulldogs, hvis de kigger på det økonomiske i det, da rigtig mange bulldog ejere bruger rigtig mange penge ved dyrlægen. Jeg er selv en af dem, for jeg tager til dyrlægen helst en dag før end en dag for sent… Dette har resulteret i et par besøg ved dyrlægen, hvis dyrlægen og jeg har haft et smil på læben og jeg har været nød til at sige, jamen det var bare fordi hunden savnede jer alle sammen.

 

Hvis man går til udstillinger som jeg gør og interessere sig for de forskellige engelske bulldogs der lever rundt om i verdenen, så høre man også meget sladder. Det værste du kan gøre ved et planlagt kuld eller opdrætter er at begynde at sprede rygter om skavanker hundene har. Hvis man har konkrete beviser, burde man gå til opdrætter og fortælle at man ved dette og lade opdrætter forklare sig. Jeg synes ikke man skal avle på en hund, hvis man ved der er chance for at det ikke er sunde hunde der kommer ud af det.

Her må både opdrætter og købere gøre en indsats efter min mening.

 

A little joke:

These are the answers from dogs when asked, ”How many dogs does it take to change a light bulb?”

Golden Retriever: The sun is shining, the day is young, we´ve go tour whole lives ahead of us, and you´re inside worrying about a stupid burned-out light bulb.

Border Collie: Just one. And I´ll replaces any wiring that´s not up to code.

Dachshund: I can´t reach the stupid lamp!

Toy Poodle: I´ll just blow in the Border collie’s ear and he´ll do it. By the time he finishes rewiring the house, my nails will be dry.

Rottweiler: Make me

Shi- Tzu: Puh-leeze, Dah-ling. Let the servants.

Lab: Oh me, me!!! Please let me change the light bulb! Can I? Can I? Huh? Huh? Can I

Malamute: Let the border collies do it, You can feed me while he´s busy.

Cocker Spaniel: why change it? I can still pee in the carpet in the dark.

Doberman Pincher: While it´s dark, I´m going to sleep on the couch.

Mastiff: Mastiffs are not afraid of the dark.

Hound dog: ZZZZZZZZZZ

Chihuahua: Yo quiero Taco Bulb.

Irish Wolfhound: Can somebody else do it? I´ve got a hangover.

Pointer: I see it, there is it, there is it, there it is right there…

Greyhound: It isn´t moving, who cares?

Australian Shepherd: Put all the light bulbs in a little circle…

Pomeranian: Dogs do not change light bulbs. People change light bulbs, I am not one of them, and so the question is: how long will it be before I can expect light?

Bulldog: Light bulb? Light bulb? That thing I just ate was a light bulb?