Jørgen

 

Tusind tak til Kennel Kinibox for muligheden for denne fantastiske dreng, der betyder alt i vores verden. Han er og vil altid være vores lille babydreng, og vi vil altid være jer taknemlig.

 

Jørgen er en dejlig dreng fra d. 3. Maj 2011. Han er født og opdrættet i Holland af kennel Kinibox. Han har rødder fra Spanien og England. Hans mor bor i Holland og hans far bor i DK. Han er vores lille baby og er rigtig glade for ham. Han er mest knyttet til Mai, og tror bare det er fordi han er pigeglad i alle aspekter.

Han er altid med på leg med mennesker unge som gamle. Andre dyr er også velkommen, hvis bare de kan holde til hans typiske bullerleg . Han  er godmodig og har hans vaner han godt kan lide at holde sig til. F.eks. omkring kl. 21 skal døren til soveværelset gerne stå åbent, så han kan komme ind på tæppet og sove for natten. Han står helst heller ikke op inden middag, så når os mennesker står op, går han ind på hundeværelset og sover i hans bur, han skal gerne have lidt ro for at få det fulde ud af hans skønhedssøvn.

Vi har med vilje været sammen med mange mennesker og hunde lige fra starten, da vi gerne vil have hunde der kan med alle. Han vil selvfølgelig gerne have tæverne i løbetid for sig selv, han er jo en hanhund.

Han er en rigtig sød og rar hund og er meget racetypisk med hensyn til hans temperament og er rigtig glad for at det var sådan en som Jørgen vi fik som den ”første” hund. Han har aldrig ødelagt eller bidt noget i stykker… Det passer ikke helt, han har engang bidt i en sko, men hans ben var faldet deri, så tror han har prøvet at få fat i benet.

Jørgen er rigtig glad for alle mennesker, også selv når han står i udstillings ringen og dommeren skal kigge på ham. Nogle dommere synes det er charmerende, men det gør jo at han ikke kan blive dømt ordentlig nogen gange, da han ikke står stille, men jeg vil hellere have en glad hund end en hund der har mistet deres ”spark” i ringen.

Jørgen er først og fremmest en kælehund, men han elsker at komme med på udstillingerne, så han får lov til at komme med og komme ind i ringen.

 

Udseende på Jørgen

Jørgen er en rød med hvid han, som har nogle sorte nister i pelsen. Jørgen er en smugle lille i størrelse af hans alder, men hans mor var en langsom vokser, så er ikke så urolig for ham. Han havde en lidt hård start i hans liv ved os, da han fik kennel hoste og slem lungebetændelse. Det satte ham tilbage. Jeg ved ikke om det er derfor han er lille i størrelse eller om det er gener, men han vokser lige så stille og rolig. Han har nogle gode muskelgrupper med et breds skuldreparti, en kort krop og er i rigtig god form, han vokser harmonisk hvor ingen kropsdele er mere fremhævet end andre. Hans hoved er som standarten fra FCI foreskriver med en let rynket bred skalle. De rigtige vinkler, god afstand mellem øjnene, korrekt sat rosenøre, 2 cm underbid og store næsebor med en næsefold der ikke er for stor Næstefolden er ikke større end end at der kommer luft ind under den, når han kigger lige om i luften. Han har en flot og utrolig kort pels der ikke kræver meget pleje. Jeg strigler ham hver dag i de perioder han fælder, laver det til en hyggestund udenfor, hvor vi begge sider og kigger på haven mens. Udenfor fældningsperioderne strigler jeg ham et par gang om ugen, men det er mere for at hyggens skyld.  Jeg bruger lidt tid hver morgen på at tørre hans rander ved øjne og tjekke hans næsefold. Jeg bruger meget sjældent andet end en vatrondel til at holde hans hud, da han har en sund hud, og vil helt ikke ødelægge det med diverse cremer. Jørgen har en flot gyngende bevægelse både ude og i udstillings ringen. Hans hale er ikke lang, men den er meget logrende.

Jørgen vejer 28 kg.